Når bevægelse skaber værdi

Nanna Fussing er typen, der bestiger bjerge og elsker eventyr. Hun har besteget Kilimanjaro i Tanzania og har sammen med sine to holdkammerater besteget CopenHill på Amager 104 gange, fordi det svarer til at bestige Mount Everest. Selvom oplevelserne er store i sig selv, er der også noget andet, der driver Nanna. Hun samler nemlig ind til en helt særlig sag imens. Hun gør det, fordi hun kan se, at det gør en forskel – og det kan vi også i Suveren.

Til daglig arbejder Nanna med udsatte unge i Vallensbæk kommune. Selv med et arbejde, der i forvejen lægger så stor en social indsats, finder hun overskuddet til at gøre endnu mere.

Nanna er nemlig en vaskeægte ildsjæl. Mens hun tilbagelægger højdemeter og imponerer med sine præstationer, samler hun ind til Børneulykkesfondens Legehelte. Det har hun valgt, fordi hun kender til vigtigheden af det arbejde, de udfører. Alle donationer til Nanna går ubeskåret direkte til Legeheltene. Nanna gør simpelthen en forskel i verden, når hun binder sine løbesko og sætter sig et mål, og derfor er Suveren stolte af at have sponsoreret hendes nye løbetøj.

Alle børn fortjener at lege

Legeheltene arbejder for at skabe aktivitet og glæde for de omtrent 60.000 børn, der hvert år indlægges på de danske hospitaler. Med kompetent, uddannet personale og en enorm vilje til at gøre en forskel, skaber Legeheltene rammerne for, at en masse børn får lov til bare at være børn for en stund. De sørger for et frirum, hvor børnene kan glemme deres sygdom og bare lege, bevæge sig og opleve. Aktiviteterne kan spænde helt fra banko til forhindringsbaner, og de professionelle fagfolk sørger for, at alt tilpasses, så alle børn kan være med. Aktiviteterne gør, at børnene kommer ud af hospitalssengen og oplever noget fællesskab i en verden, der nemt kan føles ensom.

Nogle af de seje legehelte Foto: Legeheltene

Legeheltene arbejder for at skabe en aktiv hverdag og et frirum for de indlagte og ambulante børn, hvor sygdom træder i baggrunden for en stund. Et frirum på hospitalet, hvor der er plads til store armbevægelser, tumlelege, fællesskab og nye venskaber. – Legeheltenes vision fra legeheltene.dk

Det er altid frivilligt for børnene at være med. Hvis lysten ikke lige er der, når der kommer en Legehelt forbi og spørger, om man vil med ud at lege, så er der ingen sure miner. Der er altid forståelse for, at overskuddet kan være småt. Når et barn er indlagt, er hele familien det for det meste. Det kan være hårdt at skulle have en hverdag på en hospitalsgang, hvor de fleste af ens samtaler foregår med en læge eller sygeplejerske og handler om medicin, sonder og undersøgelser. Effekten af Legeheltenes indsats mærker forældrene til de indlagte børn også, når de ser et smil på deres barns læber og ser dem lege og grine sammen med andre børn.  Legeheltene er pusterummet, fællesskabet og afbrækket for familier, der er midt i noget ubegribeligt svært. De arbejder for at gøre en svær situation bare en lille smule lettere at være i.

Synlighed og ansvar

Nanna kender Legeheltene virkelig godt. Faktisk er hendes lillesøster Legehelt. Gennem hende har Nanna hørt fantastiske historier om de oplevelser, Legeheltene skaber for børnene. Derfor er det også vigtigt for Nanna, at hver en krone, der bliver doneret, går direkte og ubeskåret til Legeheltene, så endnu flere børn kan opleve at få besøg af dem. Det er nemlig det, der er hendes mål. At så mange indlagte børn som muligt får lov at få det frirum, der skabes, når Legeheltene kommer forbi en afdeling.

Donationerne opsøger Nanna selv. Hun oplever, at både private og virksomheder er meget åbne og villige til at bidrage, når de hører om Legeheltene. Nannas indsats har taget hende vidt omkring. Hun har både besteget Kilimanjaro og været i Atlasbjergene, og seneste tur skulle have været en vandretur på tværs af Island, som desværre er blevet udsat grundet Corona. For Nanna er det den perfekte blanding af at gøre en forskel og opleve en masse.

Sponsorater, der giver mening

I Suveren ser vi klart, hvordan Nannas indsats er med til at gøre en kæmpe forskel for de mange indlagte børn. Derfor var vi ikke i tvivl om, at vi ville hjælpe hende. Ved at sponsorere hendes løbetøj er vi med til at sikre, at alle donationer går direkte og ubeskåret til legeheltene. For os giver det mening at støtte en ildsjæl som Nanna, fordi hun så mærkbart gør en forskel. Uden at forvente noget i bytte fra dem, hun hjælper, giver hun alt hun har for at komme i mål. Det synes vi er beundringsværdigt og en kæmpe inspiration.

Nanna fortæller, at sponsoratet skaber både opmærksomhed og synlighed for Suveren, når hun møder op til et løb eller andre events. Suverens logo er nyt og spændende i den sammenhæng, og mange spørger ind til samarbejdet og Suveren som virksomhed. Ligesom Nanna både skaber værdi for sig selv og Legeheltene, når hun samler ind, skaber Suverens sponsorat af hende altså også værdi for Suveren som virksomhed. På den måde håber vi i Suveren også på at kunne inspirere andre virksomheder til at finde de ildsjæle rundt omkring, der gør en forskel. Når vi finder frem til dem, har vi en unik mulighed for at gøre det samme – at gøre en forskel. Netop derfor er Nanna Fussing den perfekte samarbejdspartner for os. Hun sætter sig et mål om at hjælpe, og så arbejder hun benhårdt for at komme derhen. Gennem hende får Legeheltene mulighed for at skabe værdi og overskud for indlagte børn og deres familier. Du kan læse meget mere om legeheltene på legeheltene.dk.

Jeg ved, at Suveren gør en stor indsats for at støtte lokalt og laver mange sociale projekter. Derfor giver samarbejdet rigtig god mening – Nanna Fussing, Socialrådgiver i Vallensbæk Kommune og løber for Legeheltene

I Suveren arbejder vi altid med at forbedre og opbygge vores CSR-indsats. Den indebærer blandt andet at støtte mennesker, der har brug for en hjælpende hånd til at komme på fode igen på den ene eller anden måde. Som en del af vores beskæftigelsesindsats arbejder vi på at kunne tage en masse små skridt mod at gøre en forskel, fordi vi tror på, at det er vejen frem. Vores afklaringsforløb for ledige med forskellige udfordringer og vores praktikker med opkvalificering som mål er bare nogle af vores forsøg på at skabe en værdi for de enkelte mennesker.

Gennem sponsorater som dette og vores samarbejde med Hvidovre All stars, som du kan læse mere om her, gør vi tanke til handling. Nanna Fussings indsats for at give et frirum til familier i svære situationer er netop den slags indsats, vi gerne vil støtte. Vi håber på at kunne inspirere andre til at gøre det samme.

 

 

 

 

 

Tags:
Navigation
Kom tættere på os via de sociale medier hvor vi deler brancheviden og information

Log in with your credentials

Forgot your details?