Sponsorat med betydning og holdning

I en sportshal i Hvidovre løber et helt særligt hold rundt og øver sig i at drible, kaste og score. De glade ansigter viser, at der er plads til smil og grin, selvom man skal gøre sig umage. Faktisk er det en del af træningsplanen at grine, når man er til træning med Hvidovre All Stars. Siden holdet blev startet for fem år siden, har det dannet base for, at en gruppe børn og unge med særlige behov kan udfolde og udvikle sig gennem bevægelse, sammenhold og udfordringer. Faktisk er holdet så stor en succes, at et voksenhold også er blevet samlet.

Det er efterhånden gået op for de fleste, at bevægelse generelt gør en masse godt for os alle sammen. Dette gælder ikke mindst, hvis man har nogle ekstra udfordringer. Anerkendelse, forståelse og engagement er også vigtige elementer i enhvers glæde. Netop derfor har vi i Suveren valgt at sponsorere Hvidovre All Stars; Fordi vi ser den forskel, det gør for spillerne, at de har et sammenhold og et rum, hvor de bare får lov til at være, vokse og have det sjovt.

Lokalt initiativ, fordi det giver mening

Ligesom All Star-holdet, er Suveren født i Hvidovre. Det ligger derfor vores hjerter meget nært, at det er dem, vi sponsorerer. Vi håber på at kunne inspirere andre lokale virksomheder til også at engagere sig i en sag i lokalsamfundet, de ser en værdi i.

Hvidovre All stars er det andet basket-hold for udviklingshæmmede i Danmark. Efter opstarten er der skudt flere lignende initiativer op i klubber rundt om i landet, og med det følger en perfekt mulighed for at sponsorere lokalt og meningsfuldt. Vi håber at flere virksomheder bliver inspireret af tiltag som dette sponsorat, så der kan blive dannet endnu bedre grundlag for en masse gode indsatser og vigtige projekter i fremtiden.

Vi i Suveren er på ingen måde bange for at gå glip synlighed eller risikere at spilde penge, for når spillerne løber på banen i deres nye spillertøj, er det hver en øre og hvert minut værd.

Plads til alle

Alt i Hvidovre All Stars er drevet af passion, sponsorater og frivillige indsatser. De 6 trænere er der for at gøre en forskel for de 16 børn, der er plads til på holdet. Og en forskel bliver der i særdeleshed gjort. Faktisk er holdet så stor en succes og har så stor en positiv virkning på de unge, at Hvidovre Basket-klub har valgt at starte et hold for unge og voksne over 18. ”Vi kan se den kæmpe forskel og den værdi, det giver spillerne. Og hvorfor skulle det stoppe, blot fordi man fylder 18?” siger træner og næstformand i Hvidovre Basket, Henrik Rasmussen. På trods af Corona-forhindringer har voksenholdet første træningsdag i starten af juni 2021.

Alder, størrelse og køn er ligegyldigt – Henrik Rasmussen, træner i Hvidovre All Stars og næstformand for Hvidovre Basketklub

Hos Hvidovre All Stars er alle udfordringer, niveauer og udgangspunkter velkomne. De store drenge på 15 spiller uden problemer sammen med og mod pigerne på 10 og 11. Mange steder ville det blive set som værende uretfærdigt og uoptimalt, men Henrik Rasmussen fortæller, at han oplever en langt større rummelighed og omsorg for sine medspillere på All Stars-holdet, end han er vant til at se på de gængse basket-hold. Henriks teori er, at spillerne på All Star-holdet forstår og selv oplever at have nogle udfordringer, og derfor falder det dem helt naturligt at tage hensyn og møde sine med- og modspillere, hvor de er. Selvfølgelig er der nogle, der spiller for at vinde, men selv når holdet har modvind, er spillerne der for hinanden.

Kagebord og venskabskampe

Opstarten af flere hold som Hvidovre All Stars betyder, at det er muligt at samle flere hold til stævner. Henrik Rasmussen fortæller om en varm og rummelig stævnekultur, hvor det muligvis er mere spændende at mødes over kagebordet efter kampen end at vinde, men hvor det stadig er med holdånden og samværet i fokus. Børnene og de unge møder hinanden på tværs af land og rige, og hver gang, der er stævne, er eventen i sig selv noget, man glæder sig til i Hvidovre.

Henrik Rasmussen fortæller også, at holdet har en stor betydning for spillernes forældre. De oplever at deres børn er en del af et fællesskab, bliver taget alvorligt og går op i de fælles oplevelser på holdet. De fornemmer, at deres børn bliver rummet og anerkendt. De ser at der er mennesker, der lægger et enormt stykke arbejde i at give børnene en god oplevelse. De kan se den rummelighed, der betyder, at det enkelte barn bliver mødt nøjagtigt hvor de er, fordi der er en generel forståelse for, at alle er forskellige, men at alle er gode nok.

Spillerne lærer både angreb og forsvar, og træningen bliver taget meget seriøst, selvom der også er plads til at grine sammen

Stadig et tabu for mange

Ordene ’særlige behov’ gør mange berøringsangste, men det gælder ikke os i Suveren. I stedet ser vi enorme mængder potentiale og mulighed for at gøre en forskel. Mange virksomheder vælger at give sponsorater baseret udelukkende på eksponering og profit. Det handler om at så mange som muligt skal se ens logo og at man helst skal tjene en masse penge på det. Hos Suveren udvælger vi vores sponsorater anderledes. Vi går langt mere op i at støtte lokale tiltag og hjælpe de ildsjæle, der hver eneste dag arbejder hårdt for at gøre en reel forskel for nogle mennesker, som ellers risikerer at blive overset en smule. Og det er netop det, trænerne i Hvidovre gør.

Henrik Rasmussen fortæller, at han heldigvis udelukkende har mødt åbenhed og overskud, når han har henvendt sig til eventuelle sponsorer. Derfor håber vi hos Suveren også på at kunne åbne både virksomheder og sportsklubbers øjne for denne mulighed for at gøre noget, der rent faktisk betyder noget. Verdens allervigtigste ressource er mennesker. Når hver spiller får deres nye spillertrøje med både nummer og navn, bekræfter det dem i, at de er værd at investere i.

At turde, når andre tøver

Socialt ansvar spiller en stor rolle i flere af punkterne i FN’s 17 verdensmål. I Suveren arbejder vi løbende på at opfylde vores del af målene, fordi vi anerkender hvor vigtige, de er. Derfor er sponsoratet af Hvidovre All Stars også blot en del af vores CSR-politik, som vokser hele tiden. Udover sponsorater som dette, lægger vi også en stor indsats på beskæftigelsesområdet. Det indebærer blandt andet, at vi rekrutterer en stor del af vores nye medarbejdere direkte fra jobcenteret. Derudover har vi kandidater i praktik, så de kan få erfaring og referencer med sig videre.

Vi har også løbende afklaringsforløb for mennesker, der har forskellige, særlige behov eller funktionsnedsættelser. Sidstnævnte arbejder vi hele tiden på at gøre mere af, fordi vi anerkender og ser, at der ligger en kæmpe mængde kompetencer og evner hos rigtig mange mennesker, som desværre ofte ikke bliver set. Disse kompetencer og evner bliver overset, fordi vedkommende måske ikke passer ind i den firkantede kasse, de fleste virksomheder bruger som skabelon til at finde ud af, om en kandidat er noget for dem. Det er ærgerligt, for på den måde går man som organisation glip af både mangfoldighed, nye perspektiver og ofte endda muligheder, man aldrig selv havde fået øje på.

Sponsorater som dette, som giver nye spillertrøjer til Hvidovre All Stars, er noget, Suveren vil fokusere endnu mere på i fremtiden. Vi ser det som en helt naturlig del af en velbalanceret CSR-indsats, som både bidrager til lokalmiljøet og virksomheden.

Kort sagt: Vi gør det, fordi det giver mening.

 

Tags:
Navigation
Kom tættere på os via de sociale medier hvor vi deler brancheviden og information

Log in with your credentials

Forgot your details?