Grundig COVID-orienteret rengøring med sans for detaljen

Grundig COVID-orienteret rengøring med sans for detaljen

I en rengøringsorganisation som Suveren har det alle dage stået klart, at god hygiejne og rene flader er essentielle for at sikre de bedste og sikreste omgivelser. Sidste år lærte alle andre det også på den hårde måde – for bedst muligt at kunne passe på os selv og hinanden, var det øget hygiejne, social afstand og rengøring, der skulle til. Nu stiger smitten desværre igen. Selvom vi skulder ved skulder (på afstand) stod det samme igennem sidste år, kan det være svært at danne overblik over, hvad man kan gøre, udover at bruge håndsprit og undgå kram.  Derfor vil vi nu endnu engang give vores kunder, samarbejdspartnere og alle jer andre en guide til hvad I kan gøre for at standse smitten og følge de officielle råd.

 

Sundhedsstyrelsens 5 råd til hvordan du bedst beskytter dig selv og andre mod COVID:

Råd 1 Vask dine hænder tit eller brug håndsprit
Råd 2 Host eller nys i dit ærme – ikke i dine hænder
Råd 3 Undgå håndtryk, kindkys og kram – begræns den fysiske kontakt
Råd 4 Vær opmærksom på rengøring – både hjemme og på arbejdspladsen
Råd 5 Hvis du er ældre eller kronisk syg – hold afstand og bed andre tage hensyn

 

Sammen er vi stærkest

Mens social distancering har vist sig at være et effektivt våben mod Corona, har vi også lært, at det er enormt vigtigt for vores velbefindende at føle, at vi er en del af noget. Sørg derfor også for, at alle relevante personer er klar over, hvad der skal ske. Vær sikker på at gøre værdien af alle indsatser tydelig. Gør det til en hold-indsats og inkluder alle, så alle bidrager med det, de kan. Hvis det gøres til et fælles projekt, går det ofte både hurtigere og resultatet bliver bedre. Hold et møde med alle dine medarbejdere og forklar dem hvorfor det er vigtigt og hvordan de kan hjælpe til. Hav håndsprit ved indgangen til alle rum, i mødelokaler, ved frokostbordet, ved printeren og alle andre steder, du kan komme i tanker om. Skab en kultur hvor det er naturligt at minde hinanden om håndsprit uden at pege fingre ved at gøre det let tilgængeligt. Sådan lægger du grundlaget for, at dine medarbejdere, kollegaer og kunder har den bedst mulige indgangsvinkel til indsatsen.

Overblikket skaber rammerne

Noget af det absolut vigtigste at huske at gøre, når man så har sikret det fælles grundlag og skal i gang med coronarengøring, er at lægge en plan. En fremgangsmåde. Hvad end det er din arbejdsplads, dit hjem eller dine børns institution, der skal rengøres, er det essentielt, at der er struktur og klare linjer. Er strukturen og overblikket til stede, er det langt lettere at følge med i udvikling og udføring. På den måde ved alle hvad der skal gøres hvornår og hvordan. Planen skal gerne indeholde alt fra hvem der udfører hvilke opgaver til hvilke værnemidler og rengøringsartikler, der skal bruges.

Når det kommer til selv rengøringen, er der flere vigtige elementer at huske. Hvilket rengøringsmiddel skal jeg bruge til hvad? Kan jeg gøre rent med håndsprit? Hvilke områder skal gøres rene og hvilke skal desinficeres? Hvilke værnemidler skal jeg bruge?

Afdækning af hvilke områder, der skal desinficeres jævnligt, er et godt sted at starte. Her er der tale om kontaktflader, flere mennesker har adgang til, og som derfor bærer potentielt stor smitterisiko. Det er flader som køleskabe, printere, nøgler, dørhåndtag, kaffemaskiner og alt det andet, som flere personer hver dag er i kontakt med. Ofte ender listen med at være meget længere, end man først havde antaget, men det er vigtigt at få alt med. Disse områder skal så desinficeres med sprit med mindst 70% ethanol efter hver rengøring for at sikre en ren overflade. Det er en meget dårlig ide at gøre rent med sprit beregnet til hænderne. Det indeholder nemlig ofte glycerol, som kan risikere at få bakterier og andet snavs til at hænge fast i overfladen. Brug derfor altid sprit beregnet til rengøring, når du desinficerer. Generelt kan almindelig universalrengøring klare opgaven på områder, der ikke skal desinficeres. Brug rene klude hver gang og sørg for at bruge handsker, når du arbejder med nogen former for rengøringsmidler.

Vi er klar til at hjælpe

Alle de ting, man skal tage stilling til, huske, planlægge og udføre kan nemt synes uoverskuelige. Det kan også ende med at tage meget dyrebar tid fra andre opgaver. Derfor kan det for rigtig mange være en god løsning at få hjælp udefra. Hvis du kunne tænke dig hjælp til rengøring, desinfektion eller andre opgaver i forbindelse med standsning af smitte, så kontakt os for at høre, hvad vi kan gøre for dig. Vores personale er uddannet og oplært i professionel og særlig corona-rettet rengøring og er derfor de perfekte kandidater til at sørge for, at dine lokaler er så sikre som muligt. Det er til gavn for både dig, dine medarbejdere og resten af samfundet.

 

 

 

 

Tags:
Navigation
Kom tættere på os via de sociale medier hvor vi deler brancheviden og information

Log in with your credentials

Forgot your details?